Bir çamaşır leğenin içine çuvalın yarını döküyoruz.Ortasını açarak içine 4 litre kadar şerbet koyuyorum.Ellerimle yavaş yavaş şerbeti pudra şekeri ile karıyorum.Karma yaparken pudra şeker ve şerbet karışımı serleşince üstüne tasla şerbet döküyorum.Bayanların hamur yoğurduğu gibi devam ediyorum.
Yoğurma işlemi yapılırken kekde yavaş yavaş kıvama geliyor.
Karma sırasında oluşan serleşmeyi üzerine şerbet dökerek yuğurma suretiyle aşıyorum.
Bu yuğurma işi fazla sürmüyor.25 kg pudraya ortalama 6-7 litre şerbet kullanıyorum.Burada kullanılacak şerbet miktarı kek kıvamını ayarlamak açısından önemli...Biz bu miktarla yumuşak kıvam kek yapıyoruz.
Kek karma işinin sonunda kek hazır olunca hazır olan kekleri plastik kovalara dolduruyorum.Arılıkda kovanlara plastik dondurma kaplarına konarak peteklerin üzerine bırakılıyor.Açık kısmı aşağıya gelecek şekilde.Kekin kıvamı akacak kadar yumuşak olursa üzerine naylon torba plastiklerinden kesilerek yapıştırıyoruz.Böylece ters çevirdiğimizde çıtalar üzerine kekin dökülmesi önlenmiş oluyor...
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var...Bizim kek yapımımızda böyle.Karma sonucu 70 kg civarında bir kek elde ediliyor.Maliyeti maksimum 150-170 tl arası...
Hoşça kalın...
ARICI-07
slm abi emeksiz yemek olmaz buna denir heralde .antalyada kek yapımı icin makinanın olmaması bir kayıp aslında. biz bugün akşehirde yaptık kekimizi nasipse yarın verecegiz.allah nasip ederse tabiki.
YanıtlaSil